


Helpot lehtikaali-linssipyörykät
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Helppotekoiset lehtikaali-linssipyörykät maistuvat joko lämpiminä tai kylminä. Nämä herkulliset kasvispyörykät ovat loistava lounaseväs kera salaatin tai pitaleivän!
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g
lehtikaalia
1 kpl
sipulia
25 g
lehtiselleriä
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
kananmunia
1 dl
korppujauhoja
290 g
punaisia linssejä (tai vihreitä, kypsennettynä, esim. GoGreen)
50 g
cheddarjuustoa (raastettuna)
1/2 dl
lehtipersiljaa (silputtuna)
1-2 tl
chilirouhetta
1 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria
Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja silppua lehdet veitsellä hyvin pieneksi.
Leikkaa myös kuorittu sipuli ja sellerinvarsi hyvin pieneksi silpuksi.
Kuullota kaalia, sipulia ja selleriä öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Sekoita munien rakenne rikki, lisää korppujauhot ja anna turvota hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Muotoile taikinasta pyöryköitä käsin leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä pyöryköitä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat